hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Gelderswoude

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Gelderswoude? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je waardevolle informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gelderswoude? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Gelderswoude. Bijvoorbeeld de Aldi en Zeeman.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogisterij.net.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gelderswoude?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Gelderswoude centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Zoeterwoude (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBroekwegzijde 1352725 PDZoetermeer
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosOosterheemplein 4882721 NJZoetermeer
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosLuxemburglaan 582711 BEZoetermeer
HemaOosterheemplein 4862721 NJZoetermeer
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerOosterheemplein 4832721 NJZoetermeer
PrimeraSamanthagang 1402719 CLZoetermeer
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnMiddelwaard 932716 CWZoetermeer
JumboMiddelwaard 522716 CWZoetermeer
AldiLeidsewallen 262712 BWZoetermeer
LidlTitus Brandsmahove 702717 THZoetermeer

Online verkooppunten september 2022

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Gelderswoude? Op het internet is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Benthuizen, s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde en Monster.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-gelderswoude-2735

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Gelderswoude. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 28 september 2022. Geen mondkapje kopen Gelderswoude? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Gelderswoude?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.zoeterwoude.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Gelderswoude koop je vanaf plusminus €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel geaccepteerd. Deze categorie maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Zoeterwoude, Hoge Rijndijk.

Plaats een reactie