hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Boskoop

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Boskoop? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website lees je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boskoop? Je treft hier een lijst met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Boskoop. Denk aan de Dekamarkt & DA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boskoop?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Boskoop centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKoninginneweg 12771 DNBoskoop
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosBinnendoor 552741 NPWaddinxveen
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiHoogeveenseweg 72771 TABoskoop
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaZijde 32771 EJBoskoop
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerPromenade 852741 NLWaddinxveen
PrimeraKoninginneweg 112771 DNBoskoop
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBurgemeester Colijnstraat 222771 GDBoskoop
Albert HeijnKoninginneweg 112771 DNBoskoop
JumboPromenade 892741 NLWaddinxveen
AldiPuttelaan 1422771 SVBoskoop
LidlPromenade 912741 NLWaddinxveen

Online maskers kopen juni 2023

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Boskoop? Via internet is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder ontdek je meerdere shops met een goed aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen en s-Gravenzande.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-boskoop-2771

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Boskoop. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 5 juni 2023. Liever geen mondkapje kopen Boskoop? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop en dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Boskoop?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.alphenaandenrijn.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Boskoop zijn iets duurder, zo’n €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goedgekeurd. Deze maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie