hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Reeuwijk

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Reeuwijk? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Reeuwijk? We bieden een lijstje met aanbieders bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Reeuwijk, zoals de Dekamarkt & Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Plein.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Reeuwijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Reeuwijk centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMiereakker 242811 BBReeuwijk
TrekpleisterMarkt 572801 JLGouda
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosGildenburg 882804 VKGouda
GammaElburgplein 72803 PXGouda
KarweiMarconistraat 1212809 PGGouda
PraxisGoudkade 12802 AAGouda
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaLekkenburg 112804 XAGouda
ActionGoudkade 42802 AAGouda
BlokkerRuigenburg 102804 VTGouda
PrimeraGildenburg 802804 VKGouda
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanKleiweg 272801 GBGouda
Albert HeijnMarkt 502801 JLGouda
JumboMiereakker 182811 BBReeuwijk
AldiDorpsweg 362811 KJReeuwijk
LidlWesterkade 42802 SLGouda

Online verkooppunten december 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Reeuwijk? Bij de online winkels vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder tref je meerdere shops met veel keuze, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude en Benthuizen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-reeuwijk-2811

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Reeuwijk. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Geen mondkapje kopen Reeuwijk? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Reeuwijk?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.bodegraven-reeuwijk.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 p/masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Reeuwijk kosten ongeveer €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geaccepteerd. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.

Plaats een reactie